Keretezett kép

Keretezett képek

Keretezett képeinket többféle méretben és összállításban kínáljuk.

Választható méretek: 20x20 cm 30x30 cm 50x50 cm

Választható keretszín: Fehér, fekete, arany

Válasszon a lehetséges méretek közül és varázsolja a képet elegánsabbá galériakerettel és passepartout-val.

Vászonkép saját fotóból

Örökítsd meg a pillanatot! Egyedi vászonkép kedvenc fotódból...kép a falra!

Eredeti ajándékötlet >>

Vászonkép saját fotóból - ajandekpont.hu Vászonkép saját fotóból - ajandekpont.hu Vászonkép saját fotóból - ajandekpont.hu

 

Keretezett kép: bizonyos dolgok sosem mennek ki a divatból

A keretezett kép, ha nem is pont ugyanolyan formában, mint ma, de már évszázadok óta létezik. Sőt, nemcsak keretezett képeket találhattunk meg királyi, arisztokrata és gazdagabb grófi, bárói stb. földesúri és kereskedő családok falain, de múzeumokban és templomokban is meg lehet tekinteni képeket több száz éve. Nem véletlenül: a vizuális kultúra azóta is nagyban virágzik, sőt, fénykorát éli (igaz, inkább, mint mozgókép), hogy az emberek legnagyobb többsége már tud olvasni a fejlettebb világban. Azonban a képek ereje sok embernek egészen máig többet mond, mint az írott szóé és bizonyos hangulatokat, érzéseket univerzilásan a legjobban képzőművészeti alkotásokon keresztül lehet átadni.

Mi úgy gondoljuk, hogy különösebb jóstehetség nélkül ki lehet jelenteni, hogy a keretezett kép műfaja addig nem fog kimenni a divatból, amíg létezik majd emberiség és divat.

A művészettörténetben és művészeti elemzésekben nagy kérdés az, hogy mikor is van szükség keretre egy kép köré, de ez egy otthonban igen egyszerűen megválaszolható: kvázi mindig. Hiszen keret nélkül nemigen lehet úgy elhelyezni egy képet, hogy az hosszabb időn keresztül is biztonságban legyen az idő vasfogától. Jelentse ez egy-egy lurkó vízipisztolyozását és labdadobálását vagy egyszerűen a koszolódást és a magasabb kitettséget a páratartalomnak, napfénynek stb.

Jelenleg az Ajándékpont kínálatában több kategóriát is találunk a keretezett kép témakörén belül, amelyek félig-meddig már magukban is determinálják a képet milyenségét. Nézzünk meg néhány népszerű témakört:

  • absztrakt és geometrikus (egy-egy kép a világűrt idézheti fel a nézőkben),
  • állatok (ez a téma rendkívül széles, a jól ismert négylábó háziállatoktól kezdve egy hazai farm "kínálatának" bemutatásán át könnyedén juthatunk el az egzotikus állatokig, mint a tigris, leopárd, gepárd, oroszlán, elefánt, különböző majmok stb.),
  • Banksy és street art: a Banksy név a legtöbbeknek nagyon sokat mond, hiszen ő talán a legismertebb utcai művész nemcsak Londonban, hanem az egész világon. Ezt azoknak ajánljuk, akik társadalmi és / vagy vicces képeket szeretnének.
  • a fekete-fehér képek kategóriája igazán speciális hangulatot hozhat az adott helyiségbe,
  • a vintage és retro stílussal, legalábbis egy-két jól kiválasztott képpel elbűvölhetjük mind a fiatal, mind az idősebb generációk tagjait,
  • a természet (vagy éppen a tenger) közelebb hozza a külvilágot a benti, kényelmes otthoni meleghez,
  • a térképek és városok pedig kiváló ajándék akár magunknak, akár ismerőseinknek, ha szeretünk / szeretnek utazni vagy csak általánosságban érdeklődünk / ők érdeklődnek a külvilág iránt.