Ingyenes szállítás minden megrendelésre

Számfestő

Festés számok szerint: nemcsak gyerekeknek!

Sokunk gyerekkorában nagy szerepet játszott az oktató (és művészeti) jellegű játékok között a vászonkép festés számok szerint. Nem véletlenül létezik az IKEA-effektus nevű tudati torzítás, amely szerint pszichológiailag az emberek jobban kötődnek azokhoz a dolgokhoz, amelyeket ők hoznak létre. Ha emellé figyelembe vesszük, hogy mindenki imád valami szépet, szemet gyönyörködtetőt alkotni, még ha nem is ő tervezi meg az alapokat, már nem is lesz meglepő, hogy nemcsak a gyerekek, de a felnőttek körében is igen népszerű a festés számok szerint.

Az utóbbi időben minden bizonnyal (pl. a társasjátékokkal együtt) még nagyobb népszerűségre tett szert a festés számok szerint, hiszen a COVID-19 világjárvány kitörése után egyre többen igyekeztek olyan elfoglaltság után nézni, ami nem jár képernyő bámulásával (hiszen jóból [és kevésbé jóból is megárt a sok], egy idő után nagyon is elég a home office, online streaming [Netflix, HBO GO stb.] szolgáltatásokból, videójátékokból, sőt, még a Zoom chatekből is).

A cikk megírásának a pillanatában valamivel több mint húsz elérhető gyerek kifestő található az Ajándékpont oldalán, de több mint 260 (!) felnőtt kifestő. Míg az előbbieket nem olyan nehéz elképzelni, kedvelt motívumok a pillangók, virágok, medvék, kaktuszok, unikornisok, várak, erdei állatok, egy-egy tájkép, afrikai állatok, sokan gondolatban elsőre nemigen tudnak mit kezdeni a felnőtt kifestők kategóriájával.

Pedig a képzőművészet elsősorban felnőtteknek szól(t) mindig is, nem véletlenül. Fontos tudni, hogy itt a felnőtt szó nem azt jelenti, hogy 18+os kategóriáról van szó, hanem arról, hogy ezeket a képeket az érettebb közönségnek szánják: ez persze ne akadályozzon meg bennünket, hogy egy ilyen dolgot ajándékozzunk egy tinédzsernek. Igaz, okosan kell odaadni az ilyen ajándékot: ne azon legyen a hangsúly, hogy kifestőt adunk, hanem azon, hogy ez egy felnőtt, művészeti kategóriájú ajándék.

A választék óriási, csakúgy, mint a világ festményei között. Tekintsünk át néhány népszerűbb, főbb kategóriát:

  • ismert turiszikai látványosságok, épületek, mint az Akropolisz, Eiffel-torony Párizsban)
  • szavannai táj naplementekor,
  • angyalok, kisangyalszobrok,
  • afrikai és más, egzotikus állatok (elefánt, tigris, flamingó stb.),
  • ismert festmények (pl. Mona Lisa, Hölgy hermelinnel),
  • dél-kelet-ázsiai motívumok, mint Buddha, Buddha-szobrok,
  • háziállatok (kutya, macska),
  • szivárványszínű állatok (pl. pillangó) és más motívumok (pl. világtérkép),
  • és mások.

 

 

SSL Certificate
Webáruház készítés