Világtérkép parafán

Világtérkép parafán

A parafatábla térkép tökéletes dekoráció kalandorok számára!

Jelöld be a már meglátogatott helyeket, vagy tervezd meg következő utazásod!

Varázsolj a világtérképből egy csodálatos, személyre szabott dekorációt!

Gyermekek szobájába, valamint iskolák, irodák vagy nyelviskolák számára is ajánljuk.

A parafatáblák könnyebbek a hagyományos fali díszeknél.


115termék1100
115termék1100

Világtérkép: nagyszerű ajándékötlet az utazás szerelmeseinek

Bizonyára kevesen vannak, akik fejében gyermekként nem fordult volna meg, hogy ők is felfedezők vagy legalábbis nagy utazók legyenek. Sokan inkább meghagyják ezt álomnak, míg vannak néhányan, akik a világ összes országát, az összes kontinenst, európa összes országát vagy csak egész egyszerűen sok helyszínt bejárnak életükben.

Egy parafa világtérkép kiváló ajándék lehet tehát utazóknak, főleg azok a fajták, amelyeknél be lehet jelölni valamilyen módon, hogy merre és hol jártunk.

De igazán "betalált" ajándék ez olyanoknak is, akik szeretik a globális eseményeket figyelni: hiszen mi lehet jobb ajándék annál, hogy a naponta elolvasott híreket, elemzéseket, a világ különböző részéről származó gondolatokat, vallásokat, ideológiákat pontos helyszínhez tudja kötni gondolatban és egyre inkább memorizálja és megértse, hogy hogyan is viszonyul egymáshoz földrajzilag a világ kb. 200 országa (érdekesség, hogy nem is olyan egyszerű megmondani, hogy hány ország is van a világon: 193 ENSZ tagállam van, de ezeknek nem tagja többek között Tajvan, a Vatikán, Nyugat-Szahara, Palesztina, Cook-szigetek vagy Koszovó sem.)

A világtérkép azonban nemcsak egyéneknek lehet kiváló ajándék vagy dekoráció, hanem iskoláknak, különösen nyelviskoláknak, ez utóbbiak esetében akár be is lehet jelölni, hogy melyik nyelveket hol beszélik: így könnyen be lehet csalogatni spanyolul tanulókat: ez utóbbi a kínai (mandarin) után a második legnagyobb nyelv, ha az anyanyelven beszélők számát nézzük (nemrég megelőzték az angolt, ma pedig már 80 millióval többen beszélnek spanyolul anyanyelvi szinten (460 millióan), mint angolul (379 millió), elsősorban nem Spanyolországnak, hanem Közép- és Dél-Amerikának köszönhetően).

Alapvetően kétféle falra tehető (parafa) világtérkép létezik: fekete-fehér és színes. Attól függően, hogy milyen lakásba vagy környezetbe szánjuk, ezt általában nem annyira nehéz dönteni. De a színest sem feltétlenül szivárvány színekben pompázva kell elképzelni, léteznek ametiszt, borostyán, kék, bézs, fekete, kobalt, sőt, "chic" színvilágban is.

A fekete-fehérek között pedig szintén sok dizájn található, van például olyan, amely a legtöbb ország nevét kiírja névvel, míg mások csak a kontinsek neveit betűzik le és van olyan is, amely teljesen "vaktérkép".